فاجعه در استقلال: صفر ریال، حق انتقال چشمی

به گزارش عینک دایره ای، اگر روزبه چشمی این فصل در استقلال حضور نداشت، چه اتفاقی می افتاد؟ اگر می رفت اما استقلال صاحب 5 میلیارد پول می شد. مبلغی که در باشگاه هایی دولتی نه دریافتش مهم است و نه کوشش برای به دست آوردنش.

فاجعه در استقلال: صفر ریال، حق انتقال چشمی

صفر ریال، حق انتقال چشمی

امیر اسدی ، روزبه چشمی قول و قرار خود را با باشگاه های خارجی گذاشته و قرار نیست برای فصل بعد پیراهن استقلال را بپوشد. این نکته ای است که همه می دانیم و البته از مذاکره مدافع- هافبک استقلال با باشگاه هایی از قطر و ترکیه خبر داریم. مهمترین مسئله درباره انتقال روزبه چشمی، اشتباهی است که باشگاه استقلال مرتکب شده و سودی میلیاردی را از کف داده.

مدیران استقلال از مدت ها قبل می دانستند که روزبه چشمی تا چه تاریخی قرارداد دارد و چه زمانی بازیکن آزاد می گردد. فصل قبل و وقتی چشمی پیشنهادی برای بازی در لیگ ستارگان قطر دریافت کرد، باشگاه استقلال با جدایی او مخالفت کرد. اگر در آن مقطع استقلال، چشمی را به باشگاه قطری می فروخت حداقل 300 هرار دلار نصیبش می شد. مبلغی در حدود 4 تا 5 میلیارد تومان که می توانست بخشی از مسائل استقلال را حل نماید.

جدایی روزبه چشمی از استقلال، بدون حتی یک ریال دریافتی را می توان فاجعه ای مدیریتی دانست. کدام باشگاهی را در فوتبال دنیا می شناسید که با بازیکنی که یک بازی در جام دنیای 2018 انجام داده و 2 بار هم در جام ملت های آسیا به میدان رفته، قرارداد جدیدی امضا نکند و یا حق انتقالی نگیرد. استقلال حتی مانند ذوب آهن هم عمل نکرد، باشگاهی که وقتی دید قرارداد مرتضی تبریزی رو به خاتمه است، او را با رقمی در حذدود 2 میلیارد تومان فروخت تا درآمدزایی کند.

-

در فوتبال دنیا، وقتی قرارداد بازیکنی رو به خاتمه است، یا پیشنهاد تمدید را پیش رویش می گذارند و یا او را به باشگاهی دیگر می فروشند. در ایران اما خبری از این درآمدزایی ها نیست. استقلال تا روز آخر از روزبه چشمی استفاده کرد و در نهایت هم از انتقال احتمالی او به قطر یا ترکیه سودی عایدش نخواهد شد.

استقلال در این ماه های اخیر، حتی یک بار هم برای تمدید قرارداد با روزبه چشمی کوشش نکرد و البته پیشنهاد انتقال او به باشگاهی دیگر را نپدیرفت. حالا روزبه چشمی که حدود 5 سال در استقلال پرورش یافته، به بازیکنی باتجربه و پخته تبدیل شده و البته پیراهن تیم ملی را هم پوشیده، بدون ریالی پرداخت حق انتقال به باشگاهی جدید می رود و تمام مبلغ قرارداد را فقط خودش دریافت می نماید.

اما نمونه ای دیگر. استقلال در جابجایی تابستانی، الحاجی گرو را از اوسترسوند جذب کرد. باشگاه سوئدی برای این انتقال و صدور رضایتنامه، مبلغی چند صد هزار دلاری گرفت و به گرو مجوز جدایی داد. مهاجم نیجریه ای اما در استقلال روزهای موفقی را سپری نکرد و باشگاه مجبور شد او را از لیست کنار بگذارد و قراردادش را فسخ کند. اوسترسوند اما با باهوشی تمام، گرو را به عنوان بازیکن آزاد به سوئد برگرداند و از او در آلونسکان- لیگ سوئد - استفاده کرد. این نمونه ای از راهکارهای درآمدزایی است که در استقلال و قریب به اتفاق باشگاه های ایرانی مشاهده نمی کنیم.

-

حدود دو دهه قبل، امیر عابدینی مدیرعامل پرسپولیس بود و مهدی مهدوی کیا هم به بوخوم و سپس هامبورگ رفت. تا سال ها، پرسپولیس از انتقال مهدوی کیا به هامبورگ سود می کرد و چند صد هزار مارک نصیبش می شد. یا همین علیرضا دنیابخش، ستاره ایرانی برایتون. دنیابخش وقتی از نایمخن به آلکمار و سپس برایتون رفت، باز هم باشگاه رشتی درآمدزایی داشت و این به دلیل امضای قرارداد مناسب و بلندمدت با بازیکن جوانی بود که حالا یکی از ستاره های تیم ملی است.

استقلال اما به جای درآمدزایی دنبال راهی است که تا دقیقه 90 از بازیکنان کلیدی اش استفاده کند. اتفاقی عجیب که قابل هضم نیست. به نظر شما، اگر روزبه چشمی این فصل در استقلال حضور نداشت، چه اتفاقی می افتاد؟ اگر می رفت اما استقلال صاحب 5 میلیارد پول می شد. مبلغی که در باشگاه هایی دولتی نه دریافتش مهم است و نه کوشش برای به دست آوردنش.

10

منبع: ایران ورزشی

به "فاجعه در استقلال: صفر ریال، حق انتقال چشمی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فاجعه در استقلال: صفر ریال، حق انتقال چشمی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید