دلیل عرق سوز شدن و چگونگی پیشگیری و درمان آن

به گزارش عینک دایره ای، هنگامی که به دلیل مسدود شدن غدد عرق، قطرات عرق در لایه های زیرین پوست گیر می نمایند، عرق سوز شدن اتفاق می افتد؛ در نتیجه این اتفاق، در ناحیه مورد نظر، التهاب؛ قرمز شدن پوست و ضایعات تاول مانند پدیدار خواهند شد.

دلیل عرق سوز شدن و چگونگی پیشگیری و درمان آن

عرق سوز شدن چیست؟

عرق سوز شدن(Heat rash) که با نام میلیاریا روبرا (miliaria rubra) نیز شناخته می گردد، معضل رایجی است که گاهی اوقات می تواند بسیار ناراحت نماینده ظاهر گردد. هنگامی که به علت مسدود شدن غدد عرق، قطرات عرق در لایه های زیرین پوست گیر می نمایند، عرق سوز شدن اتفاق می افتد؛ در نتیجه این اتفاق، در ناحیه مورد نظر، التهاب؛ قرمز شدن پوست و ضایعات تاول مانند پدیدار خواهند شد.

افرادی که اضافه وزن دارند یا زیاد عرق می نمایند، بیشتر در معرض ابتلا به عرق سوز شدن هستند؛ بعلاوه در نوزادان و بچه ها نیز به علت اینکه هنوز غدد عرقشان به رشد کامل خود نرسیده اند، احتمال ایجاد عرق سوز شدن زیاد است.

در ادامه مطلب به آنالیز علل و نحوه درمان این عارضه خواهیم پرداخت اما پیش از آغاز، بد نیست چند نکته راجع به عرق سوز شدن بدانید:

* علت اصلی عرق سوز شدن، انسداد غدد عرق است.

* برجستگی های قرمز روی سطح پوست از نشانه های عرق سوز شدن است.

* استفاده از آنتی باکتریال های موضعی، روشی رایج برای درمان عرق سوز شدن است.

انواع عرق سوز شدن

اشکال مختلف عرق سوز شدن، به طور کلی به سه دسته کلی تقسیم می شوند:

عرق سوز کریستالی: این شکل، رایج ترین شکل عرق سوز است. در عرق سوز کریستالی، برجستگی های کوچکی به صورت شفاف یا سفید رنگ روی سطح پوست ایجاد می شوند که از مایع (عرق) پر شده اند. این برجستگی ها هیچگونه درد یا خارشی نداشته و معمولا در نوزادان بیشتر از بزرگسالان دیده می شوند.

عرق سوز روبرا یا خاردار: این حالت که با نام گرمی دانه نیز شناخته می گردد، با برجستگی های قرمز روی سطح پوست، التهاب و کمبود عرق در منطقه مورد نظر همراه است. این حالت معمولا در لایه های پایین تر پوست رخ می دهد و از این رو، سطح دشواری آن بالاتر است. در صورتی که این برجستگی های قرمز پیشرفت نموده و پر از چرک شوند، به آن عرق سوز یا میلیاریای چرکی گفته می گردد.

عرق سوز پروفوندا یا عمیق: این حالت، نادرترین شکل عرق سوز است که در عمیق ترین لایه پوست (دِرمیس) رخ داده و در صورت عود کردن می تواند به شدت آزاردهنده گردد. عرق سوز عمیق باعث ایجاد برجستگی های سخت و نسبتا بزرگ گوشتی رنگ در سطح پوست می گردد.

علائم عرق سوز شدن

از جمله علائم عرق سوز شدن، برجستگی های قرمز روی پوست بوده که با نام پاپول یا سفت دانه نیز شناخته می گردد که با احساس خارش یا سوزش شدید همراه است. این برجستگی ها می توانند در قسمت های مختلف بدن به صورت همزمان ایجاد شوند.

رایج ترین نقاطی که عرق سوز می شوند صورت، گردن، زیر پستان ها و زیر کیسه بیضه است؛ بعلاوه این عارضه ممکن است در چین و چروک های پوست و منطقه های که در آن ها پوست بدن به صورت مستقیم با لباس در تماس است، مانند پشت، سینه و شکم نیز دیده گردد. موارد گفته شده، منطقه های هستند که معمولا بدن در آن نقاط بیشتر عرق می نماید.

یکی دیگر از شرایط مشابهی که ممکن است به طور همزمان با عرق سوز شدن اتفاق بیفتد، فولیکولیت است. این معضل هنگامی اتفاق می افتد که فولیکول مو با مواد خارجی مانند سلول های مرده و چربی پوست تماس پیدا کند که در ادامه می تواند به عفونی شدن و بعلاوه التهاب پوست منجر گردد.

تعریق در واقع نقش محافظ را دارد که برای دفاع از بدن در مقابل عفونت ها، مواد شیمیایی و اشعه فرابنفش و… ایستادگی می نماید. در ضمن در کنترل دمای بدن هم تأثیرات زیادی دارد. یکی از روش های بدن برای خنک کردن خود، تعرق است که این کار را با تبخیر عرق از روی پوست انجام می دهد. عرق بدن در غدد تعرق ساخته می شوند. تمام نقاط بدن عرق می نماید؛ به جز برخی نواحی محدود و خاص مثل ناخن های دست و پا و کانال گوش.

غدد تعرق در دِرم (dermis) یا لایه عمیق پوستی قرار دارند و از سوی مراکز کنترل دما در مغز تنظیم می شوند. عرق تولیدشده در غدد به وسیله مجراهایی به سطح پوست می رسند. وقتی این مجراها مسدود می شوند، عرق سوز شدن رخ می دهد. بنابراین، عرق نمی تواند از پوست خارج بگردد و در زیر سطح پوست به دام افتاده و حالت التهاب ایجاد می نماید. به عرق سوز شدن، میلاریا (miliaria) هم گفته می گردد.

علت عرق سوز شدن چیست؟

همانطور که گفتیم، عرق سوز شدن، یا میلیاریا زمانی اتفاق می افتد که مجاری غدد عرق بسته می شوند و علت این امر نیز سلول های مرده پوست یا باکتری هایی مانند استافیلوکوک اپیدرمیس (باکتری که به صورت رایج روی پوست دیده شده و در ایجاد آکنه نیز نقش دارد) است.

در این حالت در صورتی که باکتری وارد مجاری غدد عرق شوند، باعث ایجاد التهاب و سوزش یا خارش در آن منطقه می گردد.

هر عاملی که باعث افزایش تعریق در بدن گردد، می تواند باعث عرق سوز شدن گردد؛ این امر در نواحی گرم و مرطوب، یکی از عوامل رایج ابتلا به این عارضه محسوب می گردد. بعلاوه استراحت طولانی مدت در تخت خواب، به علت کم تحرکی یا بیماری نیز می تواند باعث عرق کردن بیمار گردد، مخصوصا در صورتی که فرد از پتوهای برقی یا لوازم گرمایش تخت خواب استفاده کند.

علاوه بر این موارد، پوشیدن لباس زیاد در زمستان یا نشستن در فاصله بسیار کم با آتش یا بخاری می تواند باعث تحریک و عرق سوز شدن گردد.

دقت داشته باشید که استفاده از برخی مواد دارویی نیز می تواند احتمال ابتلا به این معضل را زیاد نمایند؛ به عنوان مثال مصرف مواد روانگردان، که بر عملکرد ذهنی و رفتاری تاثیر می گذارند و می توانند دمای بدن را افزایش دهند، یکی از این موارد است.

داروهایی که برای بیماری پارکینسون استفاده می گردد، تعریق بدن را متوقف می نمایند، بنابراین ریسک عرق سوز شدن را افزایش خواهند داد. داروهایی که تعادل مایعات بدن را تغییر می دهند می توانند علائم گرمی دانه را در بدن تشدید نمایند؛ از جمله این دارو ها می توان به آرام بخش ها، داروهای ادرار آور و قرص آب اشاره کرد.

چه کسانی در معرض این مشکل قرار دارند؟

نوزادان، بچه ها، افراد مسن و چاق در معرض عرق سوز شدن هستند. افراد چاق و کسانی که نواحی بدن شان در تماس و اصطکاک بیشتری با هم قرار گرفته است، بیشتر دچار این مشکل خواهند شد. همه این گروه ها درصورتی که حرکت زیادی نداشته باشند و هوا نتواند در میان بخش های مختلف بدن شان به جریان درآید، دچار عرق سوز شدن خواهند شد و مجاری تعرق در آنها مسدود می گردد. افراد در منطقه ها گرم و مرطوب به علت تعرق زیاد، بیشتر دچار این مشکل می شوند. درصورتی که شخص حرکات و تمرینات ورزشی انجام بدهد و زیاد عرق کند، اگر لباسی به تن داشته باشد که امکان گردش هوا در آن نباشد، احتمالا عرق سوز می گردد.

نحوه تشخیص عرق سوختگی

غالبا عرق سوز شدن بدن خطر خاصی برای فرد به همراه ندارد، اما در صورتی که پس از گذشت چند روز در بدنتان از بین نرفت، بهتر است برای معاینه به پزشک مراجعه نمایید.

موارد مختلفی وجود دارند که باعث ایجاد راش پوستی (هرگونه عارضه پوستی که موجب تغییر رنگ، ظاهر یا بافت پوست می گردد) می شوند؛ بنابراین راش پوستی ناشی از عرق سوز شدن، ممکن است با بیماری های دیگری مانند عفونت های ویروسی، از جمله آبله مرغان و سرخک یا عفونت های باکتریایی از جمله زردزخم اشتباه گرفته گردد.

بعلاوه راش های پوستی می توانند به علت حساسیت بدن به غذا یا دارویی خاص نیز پدیدار شوند.

نکته مهمی که برای تشخیص نوع راش باید در نظر داشته باشید، این است که به سایر علائمی که همراه با راش پوستی در بدن شما ایجاد شده است توجه کنید؛ علائمی از جمله تب، سرفه، آبریزش بینی، کوفتگی بدن، بزرگ شدن غدد لنفاوی یا درد های عضلانی.

در صورتی که هرکدام از این علائم با راش پوستی شما همراه شد می تواند نشانه وجود عفونت های جدی در بدنتان باشد، بنابراین در این شرایط باید فورا، جهت معاینه به پزشک مراجعه کنید.

درمان عرق سوز شدن

راش های ناشی از عرق سوختگی، مانند گرمی دانه، غالبا بدون انجام کار خاصی از بین خواهند رفت. روش های درمانی نیز وجود دارند که به یاری آن ها می توان خشکی و خارش پوست را طی چند روز برطرف نمود:

آنتی باکتریال های موضعی: به عنوان مثال، استفاده از صابون های آنتی باکتریال می تواند فرایند از بین رفتن علائم را کوتاه تر کند، حتی در صورتی که این علائم مربوط به عفونت باشند.

خنک نگه داشتن پوست: در صورت ابتلا به راش های پوستی، افراد باید پوست بدن خود را خنک نگه داشتن و از عرق کردن در آن ناحیه جلوگیری نمایند. در این زمینه، تهویه مطبوع فضا، خودداری از انجام فعالیت هایی که موجب عرق کردن بدن می شوند، پوشیدن لباس های گشاد و دوش گرفتن مرتب با آب سرد می تواند مفید واقع شوند.

استفاده از داروهای ضد خارش: داروهایی مانند کالامین، منتول (جوهر نعناع) یا داروهای حاوی کافور می توانند برای برطرف خارش پوست مفید باشند؛ بعلاوه کرم های استروئیدی موضعی نیز در این زمینه کاربردی هستند. نکته مهمی که وجود دارد این است که باید از فرآورده های حاوی روغن با دقت استفاده کنید، زیرا این فرآورده ها می توانند انسداد مجاری غدد عرق را تشدید نموده و در نتیجه شرایط راش ها را بدتر کند.

مخلوط پودر تالک: پودر تالک شامل موادی همانند لابیلین و تریکلوزان بوده و آنتی باکتریالی است که می توان از آن برای جلوگیری از عفونت استفاده کرد. این پودر روی پوست شما قرار گرفته و باکتری هایی که در سطح روتختی پخش شده اند را از بین برده و محیطی خشک را برای بهبود عفونت های پوستی فراهم می نماید. نکته مهمی که در خصوص استفاده از تمامی مواد دارویی، بدون تجویز پزشک باید بدانید این است که پیش از مصرف، از یک شخص متخصص در خصوص نحوه مصرف آن مشورت بگیرید.

منتول های خنک نماینده: مصرف آن ها برای راش های پوستی، به علت خاصیت خنک نمایندگی باعث می گردد تا خواب راحت تری داشته باشید.

راش های شدیدتر پوستی می توانند تا چند هفته در بدن مانده و ناتوانی های قابل توجهی را برای فرد ایجاد کند؛ این عارضه ها می تواند به جلوگیری از عرق کردن فرد در برابر گرما نیز منجر گردد، بعلاوه عفونت های ثانویه ناشی از آن ها می تواند به ایجاد آبسه های پوستی ختم گردد.

در صورتی که راش های پوستی شما به تاول های باز یا ضایعات چرکی تبدیل شد، پزشک متخصص باید وارد عمل گردد، زیرا درمان این موارد احتیاج به درمان تحت نظر پزشک دارد.

پیشگیری از عرق سوز شدن چگونه است؟

راه های کاهش احتمال ابتلا به عرق سوختگی یا گرمی دانه شامل موارد زیر است:

* خودداری از انجام فعالیت هایی که موجب عرق کردن بدن می شوند

* استفاده از تهویه مناسب برای خنک نگه داشتن هوا

* استفاده از لباس های سبکی که تنفس پوست در آن را به راحتی صورت می گیرد، مانند لباس های نخی

* خودداری از قرار گرفتن زیاد در معرض هوای گرم و مرطوب

* استفاده از کرم های لایه بردار پوست، جهت از بین بردن سلول های مرده و غدد چربی پوست که موجب انسداد مجاری غدد عرق می شوند.

نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد این است که هنگامی که دمای هوا بیش از حد و در مدت زمان طولانی افزایش می یابد، دوش گرفتن مرتب، یا وان آب سرد به همراه اندازه کمی صابون می تواند از عرق سوز شدن جلوگیری کند.

عرق سوز شدن نوزادان

عارضه عرق سوز شدن، یک معضل رایج در نوزادان است که می تواند برای نوزاد بسیار آزاردهنده باشد. اگرچه بدن افراد در همه سنین ممکن است عرق سوز گردد، اما احتمال ابتلای نوزادان به این معضل بیشتر بوده و علت آن هم این است که غدد عرق در نوزادان هنوز به صورت کامل رشد ننموده و نسبت به سایر افراد، کامل نشده است.

خوشبختانه، در بیشتر موارد، عرق سوز شدن نوزادان احتیاج به مراقبت پزشکی نداشته و به صورت اتوماتیک با اندازهی یاری شما حل خواهد شد. در ادامه مطلب به آنالیز علل و مراقبت های لازم در زمینه عرق سوز شدن نوزادان خواهیم پرداخت.

علل عرق سوز شدن نوزادان

عرق سوز که با نام گرمی دانه یا میلیاریا نیز شناخته می گردد، در نوزادان نیز مانند بزرگسالان به علت تعرق زیاد و مسدود شدن مجاری غدد عرق ایجاد شده که در نتیجه آن، عرق بدن زیر پوست گیر نموده و باعث ایجاد برجستگی های قرمز رنگ و تاول زدن پوست خواهد شد.

این عارضه، بیشتر در فصل تابستان که هوا گرم و مرطوب است اتفاق می افتد؛ بعلاوه پوشیدن لباس تنگ یا بسیار گرم نیز می تواند شرایط را برای فرد مبتلا بدتر کند.

علائم عرق سوختگی در نوزادان

عرق سوز شدن در بچه ها به شکل دانه های ریز ظاهر می گردد که اغلب دانه های آبدار قرمزی بوده که شبیه جوش یا تاول پوستی است.

این عارضه معمولا در صورت و قسمت های چین دار پوست گردن، بازو ها، پاها، قسمت بالایی قفسه سینه و منطقه بسته شدن پوشک دیده می گردد.

از جمله سایر علائم عرق سوختگی در بچه ها، خارش و مور مور شدن ناحیه مورد نظر است، که البته از آنجایی که نوزاد نمی تواند مشکل پوستی خود را به شما بگوید، دائما بداخلاق بوده و بی قراری می نماید؛ بعلاوه نوزاد شما ممکن است بیش از حد معمول بی خواب گردد.

درمان عرق سوختگی نوزادان

نوزاد مبتلا به عرق سوختگی، به معنای واقعی احتیاج به خنک شدن دارد. در ادامه به روش هایی اشاره خواهیم کرد که به یاری آن ها می توانید ناحیه عرق سوز شده را خنک نگه دارید:

* استفاده از صابون های ملایم و آب ولرم هنگام استحمام نوزاد، می تواند سوزش و خارش پوست بدن اورا تسکین دهد. پس از استحمام بدن اورا به آرامی خشک کنید.

* ناحیه عرق سوز شده را خشک نگه دارید؛ در صورتی که ناحیه موردنظر داغ است، می توانید از پنکه برای جلوگیری از عرق کردن منطقه یاری بگیرید.

* از استفاده از پودر، روغن و لوسیون خودداری کنید، زیرا این موارد، شرایط را بدتر نموده و باعث بسته شدن بیشتر منافذ پوست خواهند شد.

* لباس های نوزاد را درآورید و اجازه دهید، مدتی برهنه باشد.

روش های پیشگیری از عرق سوز شدن نوزادان

در صورتی که می خواهید از عرق سوز شدن پوست بدن نوزاد خود پیشگیری کنید می توانید از ترفند های زیر استفاده نمایید:

* از پوشاندن لباس زیاد بر تن نوزاد و نگهداری طولانی مدت از آن در گهواره و کریر خودداری کنید، زیرا در این محیط ها به علت گرما و تهویه ضعیف، نوزاد عرق نموده و در معرض عرق سوز شدن قرار می گیرد.

* در صورت گرم بودن هوا، نوزاد خود را در ساعات طولانی بیرون از خانه نگه ندارید.

* برای نوزاد خود، مخصوصا در هوای گرم، لباس های گشاد و سبک انتخاب کنید.

* هرگز نوزاد خود را تنها در ماشین رها نکنید (بنا به دلایلی بسیار جدی تر از پیشگیری از عرق سوز شدن) و هنگام رانندگی در روز های گرم از سیستم تهویه مطبوع، برای خنک نگه داشتن دمای ماشین استفاده نمایید.

* سعی کنید نوزاد در فضاهایی با تهویه مناسب باشد. در صورتی که سیستم تهویه مطبوع در دسترس نیست، می توانید از پنکه و هواکش برای گردش هوا استفاده کنید. اگر بیرون از خانه هستید سعی کنید بیشتر در سایه حرکت کنید.

* محل خواب نوزاد خود را خنک نگه داشته و سیستم تهویه مناسبی برای آن در نظر بگیرید. این کار خطر SIDS (سندروم مرگ ناگهانی نوزاد) را نیز کاهش می دهد.

چه زمان برای عرق سوز شدن نوزاد خود به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورتی که عرق سوختگی نوزاد شما بیش از سه روز طول کشید یا علائم آن شدیدتر شد، برای معاینه به پزشک اطفال مراجعه کنید. بعلاوه به تورم و چرکی شدن ضایعات پوستی نیز دقت داشته باشید، زیرا این موارد می توانند نشانه عفونت های باکتریایی یا قارچی باشند که در این صورت باید جهت درمان به پزشک اطفال مراجعه کنید. نکته دیگری که باید به آن دقت کنید این است که تب کردن نوزاد ممکن است باعث تحریک و ایجاد عرق سوختگی گردد اما نمی تواند ناشی از آن باشد؛ بنابراین در صورتی که نوزاد تب دارد، برای آنالیز علت آن باید از پزشک اطفال یاری بگیرید.

روش های درمان عرق سوز شدن

پماد برای عرق سوز شدن گردن و واژن

این مشکل از بیماری های پوستی است و برای درمان آن باید به پزشک عمومی یا متخصص پوست و مو مراجعه کرد.

اگر عرق سوزی عفونتی نداشته باشد درمان آن کار دشواری نیست و حتی می توان از روش های خانگی استفاده کرد. مهم ترین نکته در زمان بروز مشکل این است که آن ناحیه از پوست را کاملا تمیز و خشک نگه دارید تا دچار عفونت نگردد.

استفاده از پماد برای عرق سوز شدن برترین روش برای درمان است. معمولا نوزادان به علت پوست نازک و گرمای زیاد دچار این مشکل خواهند شد. برای درمان عرق سوز لای پا بچه ها می توانید از پماد سوختگی مخصوص آن ها استفاده کنید.

موارد زیر برترین روش های درمان این عارضه هستند.

پماد زینک اکساید

این پماد موضعی کاربردهای زیادی دارد. پزشکان استفاده از زینک اکساید را برای کاهش التهابات پوستی، اگزما، از بین بردن جای جوش و آفتای سوختگی توصیه می نمایند.

پودر تالک

این پودر سفید و نرم به طور معجزه آسایی در درمان عرق سوز لای پا و سایر نواحی بدن موثر است. اگر در فصل گرم از این ماده استفاده کنید منجر به جذب رطوبت می گردد و از ساییده شدن پوست در ناحیه ای مثل ران پا جلوگیری خواهد نمود.

این پودر از یک ماده معدنی به نام تالک تهیه شده است و بوی مطبوعی دارد.

پماد ضد سایش پوست

از این پماد که در بین ورزشکاران محبوب است، می توانید برای درمان عرق سوز شدن استفاده کنید. پماد ضدسایش در داروخانه ها و مغازه های لوازم ورزشی به فروش می رسد.

عمل جراحی

این روش درمانی به ندرت استفاده می گردد و بیشتر برای درمان عرق سوز شدن زیر سینه یا وسط آن کاربرد دارد. برخی خانم ها به علت سایز غیرنرمال این ناحیه از بدن خود مجبور به عمل جراحی می شوند تا بزرگی آن ها عفونت یا بیماری های خطرناک دیگری ایجاد نکند.

درمان خانگی عرق سوز شدن

علاوه بر مواردی که در قسمت بالا گفتیم، استفاده از آلومینیم سولفات نیز در درمان این عارضه موثر است. عرق سوز شدن اگر با عفونت همراه نباشد مشکل خیلی حادی به شمار نمی رود. به طور کلی داشتن تغذیه مناسب برای حفظ سلامتی مهم ترین نکته است.

پیشنهاد می دهیم که از ترکیب غذاهایی که طبع سرد و گرم دارند استفاده کنید. در فصل های گرم سال که افراد بیشتری به عرق سوز شدن مبتلا می شوند بهتر است غذاهایی با طبع گرم مثل گوشت قرمز، زنجبیل و دارچین کمتر بخورید و در عوض از انواع سالادها، میوه ها و سبزیجات تازه استفاده کنید.

با روش های ساده و خانگی که در ادامه بیان می کنیم می توانید به برطرف التهابات، سوزش و خارش های ناشی از این مشکل بپردازید. گرچه برای برطرف اصولی و علمی این مشکل می توانید با پزشکان متخصص پذیرش 24 صحبت کنید که در هر ساعت از شبانه روز آماده پاسخ گویی به شما هستند.

استفاده از کمپرس آب سرد

کمپرس آب سرد برای کاهش التهاب و خارش های پوستی بسیار موثر عمل می نماید. برای این کار می توانید تکه های یخ را درون نایلون یا پارچه قرار دهید و سپس آن را به مدت 5 تا 10 دقیقه روی ناحیه عرق سوز شده بگذارید.

تکرار این کار به طور روزانه منجر می گردد که عوارض ناشی از عرق سوزی به مرور بهبود پیدا نمایند. بعلاوه می توانید از پارچه نخی که آب سرد از آن چلانده شده است استفاده کنید. اگر ناحیه آسیب دیده را هر 6 ساعت یک مرتبه با آب سرد بشویید نیز بسیار مفید است.

جوش شیرین

این ماده به عنوان ماسک لایه بردار پوستی نیز شناخته می گردد و می تواند آلودگی هایی را که منجر به بسته شدن منافذ می شوند از بین ببرد. جوش شیرین را با آب سرد مخلوط کنید و سپس با یاری یک تکه پنبه یا پارچه از آن روی ناحیه عرق سوز شده بزنید.

برای گرفتن نتیجه مطلوب باید این کار را هر روز انجام دهید.

آلوئه ورا

آلوئه ورا گیاهی با خواص فوق العاده برای پوست است و در بیشتر لوسیون ها و لوازم بهداشتی از آن استفاده می گردد. ژل این گیاه التهابات و خارش های پوستی را تا حد زیادی کاهش می دهد.

برای درمان عرق سوز شدن با آلوئه ورا باید ژل درون آن را با یاری چاقو از پوسته سبز رنگ برگ جدا کنید. ژل به دست آمده را درون مخلوط کن بریزید تا حالتی مایع داشته باشد. پس از آماده سازی، این ژل را به مدت 20 دقیقه روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید و سپس با آب سرد بشویید.

خیار

می توانید از برش های نازک یا رنده شده این میوه برای برطرف علائم عرق سوزی استفاده کنید. خیار به تنهایی باعث خنکی و حفظ رطوبت پوست می گردد و در کاهش خارش موثر است.

می توانید خیارهای خرد شده را با آب سرد و آب لیمو ترکیب کنید و آن را روزانه 3 بار به مدت 10 دقیقه روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید.

گلاب

گلاب از زمان های قدیم برای حفظ شادابی و تنظیم چربی پوست استفاده شده است. ترکیب یخ زده گلاب، عسل و آب سرد به کاهش علائم و حفظ تعادل PH پوست یاری می نماید. این کار منجر به تنفس بهتر پوست و در نتیجه باز شدن منافذ آن برای خروج ضایعات عروقی می گردد.

ماست

ماست خواص ضدقارچی و ضد میکروبی دارد. این ماده علاوه بر اینکه در کاهش احتمال بروز عفونت موثر است می تواند قرمزی، سوختگی و خارش هایی را که مربوط به عرق سوز شدن یا آفتاب هستند از بین ببرد. ماست سرد را به مدت 15 دقیقه روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید و سپس با آب سرد به آرامی بشویید. بعلاوه برای شفافیت و جلوگیری از آکنه بسیار مفید است.

سیب زمینی

برای درمان این عارضه می توانید روی ناحیه آسیب دیده برش های نازک سیب زمینی خام قرار دهید.

آرد نخودچی

آرد نخودچی را با اندازهی آب مخلوط کنید تا ماده ای خمیری شکل به دست آید. این خمیر را به مدت 15 دقیقه روی ناحیه عرق سوز شده قرار دهید و سپس با آب سرد بشویید.

منبع: سایت دکتردکتر

سایت چطور

سایت پذیرش24

منبع: راسخون

به "دلیل عرق سوز شدن و چگونگی پیشگیری و درمان آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دلیل عرق سوز شدن و چگونگی پیشگیری و درمان آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید