خبرنگاران گزارش می دهد؛ گشتی در میان مسائل دانشجویی، وقتى دانشجوها سوداى اشتغال در سر مى پرورانند

به گزارش عینک دایره ای، دانشجویانى که با امید به اشتغال در رشته دانشگاهی تحصیل می نمایند با سرانجام تحصیلات، امید از کف مى دهند.

خبرنگاران گزارش می دهد؛ گشتی در میان مسائل دانشجویی، وقتى دانشجوها سوداى اشتغال در سر مى پرورانند

به گزارش خبرنگار ، دانشجویانی که در خوابگاه زندگی می نمایند، علاوه بردل مشغولی های مربوط به درس و دانشگاه، اغلب دغدغه چگونگی گذران زندگی را دارند که در بسیاری موارد، زمینه ساز یا تشدید نماینده مسائل درسی است.

در کنار مسmله گذران زندگی، بیم از آینده مهمترین دغدغه دانشجویان است که می تواند تأثیر های منفی بر زندگی آن ها بگذارد؛ در حالت کلی دانشجویان بومی به علت نزدیک بودن به خانواده بسیاری از مسائل دانشجویان غیربومی را تجربه نمی نمایند البته چگونگی گذران زندگی دانشجو غالبا به شرایط مالی خانوادهه بستگی دارد اما علاوه بر معیار هایی که بعضی دانشجویان مطرح می نمایند، سایر معیار ها از جمله شرایط روحی، تراکم خوابگاهی، دسترسی به منابع علمی، وضعیت اشتغال و تاهل، نان آور خانواده بودن از عوامل مهم تاثیر گذار بر زندگی و تحصیل دانشجو است.

ضرورت استفاده از ظرفیت دانشگاه ها برای حل مسائل جامعه

دانشجویان وضع مالی مطلوبی ندارند

روشن است که به طور کلی دانشجویان وضع مالی مطلوبی ندارند و حتی بعضی اوقات زندگی دانشجویان به خصوص در کلان شهر هایی مانند تهران زیر حد مطلوب است.

هر روز آمار افراد تحصیلنموده و در شرف سرانجام تحصیل در کشور رو به افزایش است، برنامه ریزی ها و تدوین اسناد ارگان های مسئول حکایت از افزایش تعداد و ظرفیت دانشگاه های دولتی و غیردولتی و افزایش تعداد دانشجویان دارد، این در حالی است که دانشجویان پس از اتمام دوره دانش آموختگی و حتی در حین تحصیل با مسائل مادی مختلفی دست و پنجه نرم می نمایند.

درحالیکه درآمد حدود 60 درصد خانوار های ایرانی برای تامین هزینه های تحصیلی و رفاهی فرزندانشان مکفی نیست، دانشجویان فرهیخته ایرانی برای تامین احتیاج های اساسی از قیبل فراهم آوردن کتب و منابع درسی و تامین احتیاج های اولیه زندگی با کمبود درآمد روبرو هستند، این موارد زمانی تشدی می گردد که دانشجویان در شهری دور از از محل سکونت و تولد خود به تحصیل مشغول هستند؛ گویا تنها مسئله ای که رسیدگی با آن از اهمیت خاصی برخوردار نیست توجه به احتیاج های مادی دانشجویان است.

دانشجویان ایرانی که چند سال پیش چشم امید به یافتن کار داشتند تا احتیاج هایشان مرتفع و زمینه دست یابی آنها به صندلی اجتماعی و مالی قابل قبول فراهم گردد حالا با نزدیک شدن به سال سرانجامی تحصیل، امید از کف داده اند.

مهمترین آسیب های اجتماعی بحران زا در ایران/ بعضی به جای حل مسائل به دنبال انتقام از نظام هستند

استفاده از تجارب دانش آموختگان و اساتید که با توسعه دانش تئوری و عملی به اهداف از قبل مشخص شده رسیده اند، می تواند چراغ روشن برای راهیان این راه پر از فراز و نشیب باشند.

برای دست یابی به توسعه دانش محور، تغییر در سیاست های پژوهشی، برنامه ریزی دقیق و دور از شعار محوری و توجه به وضع معیشتی سرمایه های ملی که همانا افراد تحصیل نموده هستند، بسیار مهم است.

به نظر می رسد برای دستیابی به اهداف مهم و زیر بنایی چشم انداز بیست ساله توجه به اقتصاد مبتنی بر دانش و دستیابی به توسعه دانش محور است، اما برپایی این امر، احتیاجمند تامین و تقویت نیروی انسانی جوان و تحصیل نموده، برنامه ریزی منظم و حرکتی آهسته، اما پیوسته و بدون وقفه است که احتیاج اولیه آن فراهم آوردن حداقل امکانات مالی برای دانشجویان است.

دانشجویان به دلیل بیکاری به فکر مهاجرت هستند

منصور غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری درباره مسائل بیکاری دانشجوها و اقدام به مهاجرت آنها، اظهار کرد: داستان رفتن و مهاجرت دانشجویان به کشور های خارجی جدید نیست، اما با توجه به اینکه اشتغال آن ها در کشور کم شده است، تصمیم به مهاجرت می گیرند که باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد.

وزیر علوم تحقیقات و فناوری ادامه داد: مهاجرت دانشجویان به کشور های خارجی در اختیار وزارت علوم نیست و بخش عمده آن به سایر نهاد های کشور مرتبط است، اما در حال حاضر این موضوع کم شده است و در مقاطع مختلف دکتری و کارشناسی ارشد دانشجویان خوبی داریم.

بومی گزینی، راهکاری برای حل مشکل خوابگاه های دانشجویی

اشتغال مهمترین مشکل دانشجویان

علی آهون منش رئیس اتحادیه موسسات و دانشگاه های غیرانتفاعی در گفت وگو با خبرنگار ، درباره مسائل پیش روی دانشجویان، اظهار کرد: به نظر می رسد دانشجویان مسائل کمی ندارند و با مسائل زیادی در زندگی خود دست و پنجه نرم می نمایند، باید بتوانیم با یاری یکدیگر این مسائل را کم کنیم و باری از دوش آنها برداریم.

آهون منش ادامه داد: اشتغال از مهم ترین دغدغه های دانشجویان است؛ دانشجوها با ورود به هر رشته ای، امید به یافتن شغل مناسب دارند و در نتیجه زمانی که با بازار کار نامناسب روبرو می شوند دیگر امیدی به ادامه درس ندارند.

رئیس اتحادیه موسسات و دانشگاه های غیرانتفاعی اعلام کرد: تحصیل در دانشگاه های غیرانتفاعی و دانشگاه هایی با شهریه بالایکی از مسائل جدی برای دانشجوهاست؛ چرا که این افراد به دلیل وضع مالی نامناسب توان پرداخت شهریه را ندارند، در نتیجه از ادامه تحصیل انصراف می دهند یا تقاضای مرخصی تحصیلی دارند.

وی اضافه نمود: صندوق رفاه دانشجویان به منظور از بین بردن دغدغه پرداخت شهریه به دانشجویان وام می دهد ولی مقدار پرداختی آنها کم است؛ در صورت امکان صندوق رفاه باید تعداد ترم هایی که دانشگاه می تواند وام بگیرد را افزایش دهد تا مقدار وام بیشتر گردد تا هنگامی که دانشجو مشغول به کاری شد، بتواند مبالغ را بازگرداند.

رئیس اتحادیه موسسات و دانشگاه های غیرانتفاعی گفت: مقدار وام پرداختی برای هر ترم 500 هزار تومان است که کفایت نمی کند و دولت باید به وسیله بانک ها وام کم بهره بگیرد تا هر زمانی که دانشجو فارغ التحصیل شد بتواند آن را پس دهد.

دانشجوها از لحاظ خوابگاه مسئله ای ندارند

عبدالمجید خوشنود معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در گفت وگو با خبرنگار ، درباره مسائل دانشجوها، گفت: در حال حاضر مهمترین مشکل دانشجوها اشتغال است چرا که نمی توانند به راحتی شغل پیدا نمایند از این رو دچار مسائل زیادی می شوند.

خوشنود ادامه داد: برای مشکل اشتغال دانشجوها بحث کارآفرینی و حمایت از کارهای فناوری مطرح است که دانشجوها بتوانند کارآفرینی نمایند.

وی اعلام کرد: خوشبختانه دانشجوها از نظر خوابگاهی مسئله ای ندارند و توانستیم بیشتر مسائل آنها را حل کنیم البته تعامل خوب دانشجوها با دانشگاه، کار را راحت نموده است.

تغذیه یکی از دغدغه های دانشجویان

حسن به نژاد معاون دانشجویی دانشگاه تهران در گفت وگو با خبرنگار ، درباره مسائل خوابگاهی، گفت: در حال حاضر نمی توان گفت که دچار کمبود خوابگاه هستیم یا خیر چرا که آمار در حد تعادل است و مسئله ای از نظر کمبود خوابگاه نداریم، در حال حاضر اصلی ترین مشکل تغذیه و اشتغال است که جزو دغدغه های دانشجوها به شمار می رود.

آمار بیکاری جوانان به 35 درصد رسیده است

کوروش پرند رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی در گفت وگو با خبرنگار ، درباره مسائل مهمی که جامعه دانشگاهی با آن روبرو است، اظهار کرد: در حال حاضر یکی از بزرگترین مسائل ما بیکاری جوانان دانشجو به ویژه فارغ التحصیلان است؛ در طی 10 سال گذشته میزان بیکاری جوانان حدود 10 درصد بوده است، اما متأسفانه در حال حاضر بیکاری آن ها با 35 درصد رسیده است.

دغدغه های دانشجویان پیغام نور/ مجازی نامی شیک با باطنی معیوب

پرند اعلام کرد: باید راهکارهای مناسبی ارائه دهیم که افراد به محض فارغ التحصیلی وارد بازار کار شوند؛ رئیس جمهور چندین مرتبه درباره ورود جوانان فارغ التحصیل به بازار کار توصیه هایی داشتند و بر همین اساس با معاونت پژوهشی وزارت علوم و معاون توسعه و اشتغال وزارت کار و رفاه اجتماعی تفاهم نامه هایی را به امضا رساندیم.

وی با تاکید بر اینکه در کوشش هستیم که جوانان را به محض فارغ التحصیلی وارد بازار کار کنیم، گفت: در بستر این تفاهم نامه ها جوانان دانشجو و فارغ التحصیلان می توانند به راحتی وارد بازار کار شوند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "خبرنگاران گزارش می دهد؛ گشتی در میان مسائل دانشجویی، وقتى دانشجوها سوداى اشتغال در سر مى پرورانند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران گزارش می دهد؛ گشتی در میان مسائل دانشجویی، وقتى دانشجوها سوداى اشتغال در سر مى پرورانند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید